PVC vloer merken

Pvc vloeren zijn in korte tijd uitgegroeid tot een populaire optie om de vloer mee te bedekken. De relatief eenvoudige installatie, het gemak in het onderhoud en het sterke duurzame materiaal spelen daar zeker een rol bij. De snel groeiende populariteit van pvc vloeren heeft er voor gezorgd dat het aanbod groot en gevarieerd is. Welke merken zijn er zoal verkrijgbaar? Laten we de pvc vloer eens wat nader onder de loep nemen.

Wat is PVC?
PVC staat voor polyvinylchloride. Het werd in de negentiende eeuw bij toeval ontdekt toen een fles met vinylchloride in aanraking kwam met zonlicht en er een vaste witte stof ontstond. Pas veel later werd pvc praktisch toegepast. Zoveel dat het inmiddels niet meer is weg te denken uit ons bestaan. Kozijnen, speelgoed, regenkleding, vinylbehang zijn slechts enkele voorbeelden van producten die van pvc zijn gemaakt.

Pvc vloer en vinyl vloer
Ook vinylvloeren zijn van pvc gemaakt. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een pvc vloer ten opzichte van een vinylvloer? Een belangrijk verschil is dat de eerste net als laminaat in stroken wordt geleverd. Dit maakt het een stuk makkelijker om de vloer te leggen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar als zelfplakkende pvc vloer of als een klik pvc vloer. Terwijl de zelfplakkende vloeren over het algemeen net zo dun zijn als vinyl(2 mm), zijn de klikvloeren meestal wat dikker (4 a 5 mm) en vergelijkbaar met kliklaminaat.

Belangrijke PVC vloer merken

Wie op zoek gaat naar een pvc vloer zal zich al snel realiseren dat er heel wat verschillende merken op de markt zijn. Dat maakt de keuze er niet eenvoudiger op. Een overzicht van een aantal van de belangrijkste merken kan je hierbij op weg helpen. In alfabetische volgorde.

Armstrong
Pvc vloeren van het merk Armstrong zijn gemaakt voor ieder type vloer. Ze vinden dan ook de weg naar zowel woon- of slaapkamers als kantoorruimtes. Het assortiment is zeer uitgebreid en biedt allerlei soorten ontwerpen. Dat kan bijvoorbeeld een op eikenhout geïnspireerde vloer zijn, of een vloer in terracotta stijl.

Beautyfloor
Het bijzondere aan de pvc vloeren van Beautyfloor is dat ze een onderlaag van kurk hebben. Wat het uitermate geschikt maakt voor vloerverwarming. Het heeft ook een geluidsisolerende werking. Gecombineerd met de krasvaste toplaag van pvc zorgt dat voor een aangenaam loopgeluid. Hoewel van Zwitserse makelij, zijn de houten dessins die onder meer verkrijgbaar zijn in verschillende tinten bruin en grijs, vernoemd naar verschillende Italiaanse regio’s als Sicilië, Toscane en Venetië.

Forbo
Forbo is van Nederlandse makelij. Dat geldt zowel voor het ontwerp als de productie. De pvc tegels en stroken van Forbo zijn van zeer goede kwaliteit en makkelijk te installeren. Bovendien is goed op de duurzaamheid gelet. Of je nu op zoek bent naar een ontwerp met abstracte structuur, of meer een liefhebber bent van een op hout of steen geïnspireerd dessin, Forbo heeft het.

Forinn
Opvallend aan de vloeren van Forinn is dat het ontwerp bijna niet van echt hout is te onderscheiden. Forinn biedt zowel brede als smalle stroken, tegels en ook klik pvc ontbreekt niet in de collectie. Moderne en meer klassieke ontwerpen zijn bij Forinn goed vertegenwoordigd.

Gerflor
Het merk Gerflor richt zich exclusief op de particulier. Wat direct opvalt in de collectie zijn de extra lange stroken die moeten zorgen voor een ruimtelijk effect. Gerflor heeft zijn collectie onderverdeeld in vier verschillende stijlen. Authentic met een klassieke look en geïnspireerd op traditioneel materiaal. Artline dat de mogelijkheid biedt om verschillende patronen te verwerken. Urban voor een moderne uitstraling en Nature dat is geïnspireerd op de natuur en dan met name op houtsoorten en mineralen.

Moduleo
Moduleo levert mooie houten en stenen motieven. De vloeren van dit merk zijn vochtbestendig en voorzien van een speciale vlekbestendige laag. Ze kunnen dan ook goed gebruikt worden in de keuken of badkamer. Maar ook in de huiskamer misstaan de vloeren niet, want ze zijn ook nog eens geluiddempend en warmte-isolerend.

Veel meer merken

Dat pvc vloeren steeds populairder worden, blijkt wel uit het grote aanbod en variëteit aan merken op de pvc vloerenmarkt. Naast bovengenoemde merken spelen ook andere andere producenten van pvc vloeren een rol.  Quick Step bijvoorbeeld dat zeer dunne vloeren maakt. Zo dun dat ze zo over een vloerbedekking heen kunnen worden gelegd. Revelation dat gespecialiseerd is in klik vloeren en een click / unclick systeem hanteert. Of Project Floors en Excellent die uitblinken in het nabootsen van hout en steen motieven. Het mag duidelijk zijn dat je jezelf uitgebreid moet oriënteren bij je zoektocht naar de pvc vloer van jouw keuze. Bovenstaand overzicht kan daarbij fungeren als leidraad.

Waarom Pvc vloer?
Natuurlijk moet je je eerst afvragen waarom je eigenlijk zou willen kiezen voor een pvc vloer. Wat zijn de voordelen van pvc?

  • Een pvc vloer wint het qua sterkte en duurzaamheid van laminaat of vinyl.
  • Pvc reageert niet op vocht wat bij een laminaat of parketvloer wel het geval is.
  • Een pvc vloer maakt beduidend minder geluid dan zijn houten tegenhanger.
  • Deze vloeren zijn bovendien goed te combineren met vloerverwarming want pvc is een goede warmtegeleider.
  • Wie kiest voor een pvc vloer maakt een milieubewuste keuze. Deze vloeren zijn namelijk erg duurzaam en gaan lang mee. Ook zijn ze recyclebaar.
  • Tenslotte mag ook niet onvermeld blijven dat pvc vloeren makkelijk zijn in het onderhoud en eenvoudig te installeren.

Zijn er ook nadelen? Je moet er bij het leggen van een zelfplakkende pvc vloer wel rekening mee houden dat je eerst moet zorgen voor een egale vloer. Daarnaast is pvc geen natuurlijk product. Hou je meer van puur natuur, de geur van hout bijvoorbeeld, dan is een keuze voor een parketvloer snel gemaakt. Twijfel je echter tussen vinyl, laminaat of een pvc vloer dan is dat laatste zeker de moeite van het overdenken waard.