Een PVC vloer: zo gelegd en gemakkelijk schoon te maken

Een tijdje geleden hebben we een PVC vloer aangeschaft om onze hal op de eerste verdieping een nieuwe look te geven. We hebben expres gekozen voor een PVC vloer, aangezien er veel in de hal gelopen wordt en er ook regelmatig resten van cosmeticaproducten op de vloer komen. Omdat een PVC vloer gemakkelijk schoon te maken is, leek dit ons de beste keuze.

Het leggen van de PVC vloer
Om geld te besparen, besloten we de vloer zelf te leggen. In het begin leek dit heel lastig, maar ik kwam er al snel achter dat het leggen van een PVC vloer helemaal niet zo moeilijk is met de juiste handleiding. Je moet niet zomaar beginnen met het leggen van de vloer, want dan gaat het fout. Houd je er een beschrijving bij, dan gaat het leggen veel beter en gemakkelijker. Al met al was ik helemaal niet lang bezig met het leggen van de vloer, terwijl ik nog nooit eerder een vloer heb gelegd.

Het schoonmaken van de vloer
Achteraf biedt de PVC vloer mij precies wat ik wilde dat de vloer zou bieden: een vloer die je gemakkelijk schoon kunt maken, maar die er wel mooi uit ziet. Een tijdje terug knoeide ik bijvoorbeeld tandpasta op de vloer, maar dit had ik er een mum van tijd vanaf gehaald. Andere producten, zoals shampoo en zelfs de nagellakremover van mijn dochter, had ik ook zo van de vloer af geveegd. De wekelijkse reiniging doen we binnen enkele minuten met de stofzuiger en dweil en dat gaat prima.

Ik kan de PVC vloer aan iedereen aanraden en zeker als je een mooie vloer wil die je gemakkelijk schoon kunt maken.

Mijn ervaring met de PVC vloer
De houten vloer in de woonkamer was echt aan vervanging toe en door negatieve ervaringen met houten vloeren in het verleden, besloten we in een PVC vloer met houtlook te investeren. Ik stond niet meteen achter deze investering, maar mijn vrouw liet me zien in welke maten PVC vloeren op houten vloeren kunnen lijken. Toen ik zag dat er bijna geen verschil was, hebben we toch een PVC vloer gekocht.

Het leggen van de PVC vloer
Ik heb nog nooit eerder een vloer gelegd en besloot dat ik dit ook dit keer niet zelf ging doen. Het heeft me een beetje extra geld gekost, maar ik heb hier geen spijt van gehad. Mijn vloer ligt er nu namelijk mooi in en ik ben zeker van mening dat het eindresultaat met mijn eigen knutselen niet zo mooi was geworden.

Het weinige onderhoud van de vloer
De reden dat we geen houten vloer meer wilden, had voornamelijk te maken met het onderhoud van onze oude vloer. We moesten de vloer bijna iedere maand behandelen met speciale schoonmaakmiddelen en als we dit niet deden, zag de vloer er echt niet meer mooi uit. Een PVC vloer is wat dat betreft echt een eyeopener, want deze vloer heeft bijna geen onderhoud nodig. Even met de stofzuiger en dweil over de vloer heen en het lijkt net of de vloer er net pas ligt.

Nadelen van de PVC vloer: zijn er vrijwel niet
Tot nu toe heb ik eigenlijk nog geen nadelen ondervonden aan de PVC vloer. Ik dacht dat de vloer er heel anders uit zou zien als een houten vloer, maar ik moet zeggen dat dit me echt meevalt. Natuurlijk zie je wel een beetje verschil, maar dit vind ik zelf geen probleem. Zeker niet als je naar de vele voordelen van de vloer kijkt, vooral op het gebied van onderhoud. Onze honden moesten even wennen aan de nieuwe vloer en waren de eerste dagen veel aan het krabben, maar hier zie je gelukkig niets van. De vloer lijkt dan ook van uitstekende kwaliteit te zijn en hier zijn we erg blij mee.

PVC vloer gekocht: erg blij mee!
Een tijdje geleden heb ik een PVC vloer gekocht voor in de keuken. Ik was de lelijke vetspetters op mijn witte tegelvloer zo zat, dat ik besloot een donkere (en gemakkelijk te reinigen) PVC vloer te kopen. Kijk ik nu op deze beslissing terug, dan ben ik er nog steeds erg blij mee. Je ziet niets zitten op de vloer en als ik toch schoon wil maken, is dit echt zo gebeurd. Ook ziet de vloer er echt hoogwaardig uit en krijg ik veel complimentjes. Helemaal top, ik kan de vloer echt aanraden.