PVC vloeren nadelen

“Elk voordeel heb z’n nadeel”, sprak één van Nederlands grootste filosofen ooit. En dat is voor de PVC vloer niet minder waar! Waar er een groot aantal voordelen kleven aan de PVC vloeren zijn er ook een aantal nadelen te onderkennen. Persoonlijk denk ik dat de nadelen niet opwegen tegen de vele voordelen van een goede PVC vloer.

De ondervloer moet perfect zijn

Wanneer je een PVC vloer gaat leggen dan dient de ondervloer compleet plat te zijn. Geen hobbels, ribbels of naden mogen de vloer ontsieren. Een basis van betton is bijvoorbeeld perfect! Een PVC vloer leggen op tapijt of een andere stoffen vloerbedekking is gewoon niet mogelijk. De ondervloer mag in géén beding in te drukken zijn. PVC is een hard materiaal wat kan beschadigen door een te zachte ondergrond.

Geen hoge temperaturen op de vloer

PVC is een thermoplast. Dat betekent dat de vloer zacht wordt bij hogere temperaturen. De vloer in een serre aanleggen waar constant de zon op staat is daarom géén goed idee! Ook het schoonmaken met een stoomreiniger is uit den boze.

Zelf PVC leggen is moeilijk

Waar je bij laminaat op een zaterdagmiddag even een kamertje voorziet van een vloertje is dat bij PVC wel anders. Er is PVC kliklaminaat, maar dat is niet de real deal! Een echte PVC vloer moet gelegd worden door een specialist die weet wat ‘ie doet.

Géén echt hout, ondanks de zeer overtuigende uitstraling

De bedrukking van een PVC vloer komt heel erg dicht in de buurt van een echte houten parket vloer. Echter, kleine detail geven weg dat de vloer niet van hout is. Zo is het lopen op PVC anders, is de geur niet hetzelfde en het materiaal is een beetje “koud” in vergelijking tot echt hout.

Lees meer over PVC vloer prijzen